• Disclaimer / Privacy & Cookies
  • Partners

MYANMAR REIZEN

Alles over reizen naar het schitterende Myanmar, voorheen Birma.

  • Home
  • Top 10 Bezienswaardigheden
    • Mrauk U
    • Yangon
      • Shwedagon pagode
    • Kyaiktiyo Pagode
  • Bagan
    • Ananda Pahto
    • Gawdawpalin Pahto
    • Shwezigon Paya
    • Thatbyinnyu Pahto
    • Dhammayangyi Pahto
  • Activiteiten
    • Strand en ander vermaak
    • video’s
  • praktische informatie
    • Landkaart Myanmar
    • individuele rondreis
    • Vliegtickets
  • Eten en drinken
Je bent hier: Home / Geldig e-visum, inentingen paspoort, landkaart, dagboek en meer..

Geldig e-visum, inentingen paspoort, landkaart, dagboek en meer..

inentingen paspoort, visum


Voor dat je op reis gaat naar Myanmar zijn er een paar essentiële zaken die je zeker van tevoren geregeld dient te hebben. Als volgt; 1 paspoort die voldoet aan een aantal criteria. 2 een geldig e-visum en 3 een reisvaccinatie paspoort. Anders kom je wellicht het niet land in. Hieronder gaan we uitgebreid op deze zaken in.

Paspoort met voldoende geldigheidsduur 

Jouw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Myanmar en minimaal een lege visumpagina hebben. Mocht jouw paspoort hier niet aan voldoen dan is het zaak dat je deze op tijd vernieuwd.

Het aanvragen en de tijd van het gereed van het nieuwe paspoort is afhankelijk per gemeente. Bij de gemeente Amsterdam duurt het minimaal 5 werkdagen. Hou in het slechtste geval rekening met 2 weken.


visum aanvragen Myanmar

Visum Myanmar

Met een toeristen visum voor Myanmar en met een geldig paspoort dat na afgifte van je visum nog 6 maanden geldig is, kun je Myanmar 28 dagen bezoeken. Deze 28 dagen gaan in vanaf de dag dat je in Myanmar bent gearriveerd. Het visum is 90 dagen geldig vanaf de uitgifte-datum.

Visum on arrivel Myanmar

Ben je al aan het reizen in Azië en wil je op de bonnefooi ook nog even naar Myanmar. Dan moet je echter wel van te voren een visum regelen. Voor veel landen hoeft dit niet meer zoals Thailand waar je het visum bij binnenkomst regelt. En ik geloof dat in Laos kost een visum on arrivel 25,- Us-dollar die je aftikt bij aankomst.

In Bangkok kan je ook naar de Ambassade van Myanmar gaan. Dit kan je wel 2 dagen tijd kosten.

Het aanvragen van een visum

Een visum kun je op verschillende manieren aanvragen. Bij de ambassade zelf maar voor Myanmar bevind zich tot heden geen Ambassade in Nederland en kan je daarvoor naar Schaarbeek in België of anders Berlijn gaan. De snelste en beste manier is om het online te regelen en een zogeheten e-visum aan te vragen. Reizen met een e-visa is alleen mogelijk indien u aankomt op Yangon International Airport, Mandalay International Airport, Nay Pyi Taw International Aiport, Myawaddy land grenspost, Tachileik land grenspost, of Kawthaung land grenspost.

Denk er aan om het e-visus ook uitgeprint mee op reis te nemen!

Waar kan je een e-visum aanvragen voor Myanmar?

Je vraagt het visum eenvoudig aan bij e-visums.nl (betaling in euro, Nederlands talige site) of anders bij evisa.moip.gov.mm Dit is een website van de overheid van Myanmar. Het evisum aanvragen gaat daar in het Engels en betaling enkel met creditcard. Volg hierbij de verdere instructies op van de betreffende websites.


Inentingen bewijs (ook wel het gele paspoort genoemd).

medisch paspoort, geel paspoort

Internationaal bewijs van inentingen of profylaxe.

Reisvaccinaties; reizen in de tropen is leuk, zeker als de medische risico’s klein kunnen worden gehouden. Inenten en zo de risico’s klein houden is daarom pre. Bij reisvaccinaties en gezondheidsspecialisten kan je online een afspraak voor een medisch consult maken. Tijdens dit consult wordt het reisdoel, de activiteiten ter plaatse en eventuele medische bijzonderheden besproken. Een gespecialiseerd arts bepaalt vervolgens welke inentingen of tabletten nodig zijn. De inentingen worden meestal direct toegediend. Na afloop krijg je een internationaal bewijs van de gezondheidsregeling. Ook wel een geel paspoort genoemd. Het is belangrijk deze mee te nemen op reis.

In veel gevallen worden vaccinaties vergoed door de zorg verzekeraars in de aanvullende verzekering. Het beste is om 6-8 weken voor vertrek een afspraak te hebben.

Vraag minimaal acht weken voor vertrek het vaccinatieadvies gesprek aan en maak tussen de 6 en 8 weken er voor een afspraak. Een afspraak voor een consult met een gezondheidsspecialist kan vrij vlot geregeld worden bij VaccinatiesOpreis.nl


Short list; Ik ga op reis en neem mee..

  1. Een Vliegticket
  2. Groepsreis en of accommodatie papieren indien je deze vooraf boekt. Zorg dat je een eerste bestemming hebt met adres gegevens.
  3. Geldig Paspoort deze moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Myanmar en minimaal een lege visumpagina hebben.
  4. Vaccinatiebewijs Reisvaccinaties; reizen in de tropen is leuk, zeker als de medische risico’s klein kunnen worden gehouden. Inenten, en zo de risico’s klein houden is daarom pre. Bij reisvaccinaties en gezondheidsspecialist van vaccinatiesopreis.nl kan je online een afspraak voor een medisch consult maken.  Het beste is om 6-8 weken voor vertrek een afspraak te maken.
  5. E-Visum Het toeristenvisum en ook het zakenvisum is single entry met een geldigheid van 3 maanden vanaf de dag van uitgifte. De verblijfsduur is 28 dagen maximaal. De verwerkingstijd voor een visum bij de ambassade is ongeveer anderhalve week, spoed is niet mogelijk. Vraag online in enkele minuten een visum aan via e-visums.nl en neem het op je smartphone en ook uitgeprint mee op reis.
  6. Tal van reisgidsen en een “up to date” landkaarten kan je vinden op amazon.nl
  7. Een dagboek. Houd online een reisdagboek bij met verhalen, foto’s en routes! Dit kan eenvoudig op mobiel of laptop en altijd achteraf laten afdrukken als boek is een mooie mogelijkheid bij Traveldiariesapp.com/nl/Tour
  8. Een backpack zal veel vaker praktischer zijn dan een rolkoffer door de vele oneffen paden in Myanmar.
  9. Regenjas en ook zeker een regenhoes voor je backpack. Voor het geval een tropische regenbui jou niet overslaat. Een regenhoes voor een backpack van 50 liter kost heb je voor circa 15 euro
  10. Bescherming vergeet geen anti insecten deet en ook een reisklamboe
  11. Comfort een reis kussen om de nek rust te geven. Oordopjes om je af te sluiten van geluid in het vliegtuig. Een slaapmasker wat ook rust gevend werkt voor de ogen aangenaam met lange vlucht.
  12. Fotocamera; Denk aan een mooie camera met een scherpe zoomlens zodat je de vele mooie vergezichten vast kan leggen.
  13. Wandelschoenen; door de vele onverharde wegen en oneffen wandelpaden zijn stevige wandelschoenen een absolute aanrader.

geld eenheid Myanmar

Geld, betalingsmiddelen en valuta

De lokale valuta in Myanmar is de Kyats. Je spreekt het uit als Tjat. De wisselkoers kun je het beste kort voor je reis opzoeken omdat deze behoorlijk schommelt. Op de luchthaven kun je euro’s wisselen. Het is verstandig hierbij de aanwijzingen van een gids of reisleider te volgen. Beschadigde of oude briefjes worden niet overal geaccepteerd. Hou hier dus rekening mee bij het wisselen.
In de toeristische gebieden verschijnen steeds meer pin-automaten, maar het blijft voorlopig nog handig contant geld bij je te hebben. Creditcards worden er ook steeds meer geaccepteerd.


Post, telefoneren en internet

Een kaartje uit Myanmar doet er ongeveer 1 tot 2 weken over om de Benelux te bereiken. Postzegels zijn alleen in de grotere steden of op de drukke bezochte plaatsen verkrijgbaar. Het bereik met de mobiele telefoon wordt er steeds beter, maar verschilt per provider. Wil je voordelig mobiel bellen, dan kun je ook bij een van de vele telefoonwinkeltjes een prepaid simkaart kopen. Daarmee kun je binnenlandse gesprekken voeren maar ook goedkoop naar het buitenland bellen. Je kunt ook bellen vanuit de hotels of het postkantoor, echter daar hangt wel een prijskaartje aan. In de grote plaatsen vind je internetcafés. Veel hotels en restaurants hebben inmiddels (gratis) wifi, maar de verbinding is zeker buiten de grote steden vaak traag.

  • delen 
  • tweet 
  • delen 
  • save 

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een droomvlucht over Myanmar

Bagan ballonvaart

Kaart

Reisorganisaties naar Myanmar

  1. 333Travel
  2. Djoser
  3. Riksjatravel
  4. Vanverre
  5. Sawadee
  6. AsiaDirect

weetjes

Taal

Birmaans

Erkende regionale talen: Jingpho, Kayah, Karen, Chin, Mon, Rakhine en Shan

Hoofdstad

Naypyidaw

grootste stad: Yangoon

2e stad: Mandalay

Inwoners

56.320.206

3.2 x zoveel als Nederland

Oppervlakte

676.578 km²

16x zo groot als Nederland

Munteenheid

Kyat (MMK)

1 Euro ~ 1.400 Kyat

Tijdzone

UTC + 6:30 uur

Nederlandse tijd + 5:30 uur

Regenseizoen

Half mei tot half oktober

Regeringsvorm

Republiek

Religie

89% boeddhisme, 4% christendom, 4% islam

Volkslied

Kaba Ma Kyei

vliegtickets bureaus

  • Vliegtickets.nl

visum info

  • E-visums.nl

Reisvaccinaties

  • Belangrijke informatie over inentingen
Htukkanthein Tempel-Mrauk U

Ananda-Pahto-de-mooiste-bezienswaardigheden

inle-meer

Bagan-Birma-bezienswaardigheden

Copyright © 2023 · Metro Pro Theme op Genesis Framework · WordPress · Log in